av Laila | april 28, 2009  

Tamilene lider

Krigen på Sri Lanka er ufattelig grusom. Sivilbefolkningen utsettes for lemlestelser, død og overgrep.  Grunnleggende menneskerettigheter brytes.  Tamilene i Norge roper om hjelp hver eneste dag, og gråter for sine slektninger og venner på Sri Lanka, i redsel for hva som kan skje med dem.  Krigen får lite oppmerksomhet i internasjonale medier. Norge må bidra aktivt til at FNs sikkerhetsråd tar ansvar og bidrar til at krigen stoppes og at sivilbefolkningens sikkerhet og grunnleggende behov blir ivaretatt under FN-organers og internasjonale hjelpeorganisasjoners tilsyn.

“Vi må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer oss selv”.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

AAAAALT kan skje i stridens hete.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Ja hvorfor har ikke Norge protestert mer mot de (EU, USA osv) som stemplet tamilene som terrorister?

Terroriststempelet er som regel første steg på en vei der man fratar mennesker deres rettigheter, og status som rettssubjekter. Til sist kan de massakreres som sauer.

Derfor bør Noreg protestere mot ALLE terroriststempler, og ikke godta svartmaling av politiske fiender. Det er feks. flaut å høre Støre kreve at “våpensmuglingen til Gaza må stanse før vi kan gi mer hjelp til Palestinerne”.

Vår ellers så fornuftige utenriksminister er her på farlige veier. Palestinerne er fremdeles mennesker, som har rett til mennesklig behandling, selv om de har noe krigerske ledere.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Finnes det en journalist med guts nok til å følge en utvelgelsesprossess fra FN? Hvem er det som kommer til Norge som kvoteflyktninger? Jo, det er en slags lotteriprosess, svært tilfeldig, hvor de som har penger kjøper seg vei ut av flyktningeleirene. Korrupte FN ansatte “gir” billetter til vesten….

Hva slags signaler er det den norske stat sender til resten av verden når vi lar krigsforbrytere og andre kriminelle få bli? F.eks. Souhaila Andrawes, “Mulla” Krekar, han fra Askim (som norsk politi ikke klarte å finne, men som dansk politi måtte tipse Norge om), etc etc etc

Kan noen også være så snill å følge noen av disse såkalte hjelpeorganisasjonene,samt andre utsendte medarbeidere som skal jobbe for fred. Tenker at det norske folk burde få vite at disse menneskene sjekker inn på flotte hotell, tar noen timer i en eller annen leir, knipser litt bilder som de sender til en redaksjon, før de sitter behagelig tilbake på sitt hotellrom, alt dette for bistandspenger som folk tror går i “sin helhet til de mest trengende”.

Ønsker meg av hele mitt hjerte at noen kan gi oss reportasjer av verden slik den egentlig er, og ikke bare gi oss svada om idol o.l.
Det er faktisk mulig å skape et bedre samfunn for vanlige folk, dersom vi bare vil

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00