av Laila | april 22, 2009  

Aurora støtteforening og psykisk helsevern

Opptrappingplanen for psykisk helse som kom i 1999 var et stort løft. Vi er likevel ikke i mål med innholdet og kvaliteten.

Innholdskrise i psykiatrien! Dette var budskapet fra Aurora støtteforening da jeg i går hadde møte med lederen Ingunn Øye. Hun hadde mange gode innspill. Hun mener at tiltakene innen psykisk helse må rettes direkte inn mot den enkeltes liv og livssituasjon. I dag vektlegges det biologiske perspektiv for sterkt. Ingunn Øye sier det slik: “Hvert enkelt menneskeliv er unikt og sammensatt av en mengde enkeltfaktorer som er forskjellig fra person til person, fordi vi alle er i forskjellige livsfaser og stadier, samt i ulike relasjoner med ulike medmennesker.”

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

PLANEN var kanskje et løft. Ikke gjennomføringen.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Laila, her ingen løft i psykratien og eg snakker av erfaring! Hvorfår er det slik at det offentlige psykratien ikke klare og hjelpe mennesker med problemer som må søke seg inn på fks. Modum Bad og gå til privat psykolog! Får den kampen får og nå fram og å den rette hjelpen
den koster ennå mere! Det er slik også at de som går til privat psykolog har heller ikke penger, men de gjør det alikevell, får de vil noe!! En sånn kamp er kostbar får de menneskene som vil noe!
Hvor lenge skal dette forsette? Hvor er mennesverdet? Alle snakker med store ord, men handling, det finnes ikke! Nedskjæring det er tingen, de ansatte i psykratien de sliter dette, får budskjettet det bestemmer! Få opp pengesekken og la folk få et verdig liv!! Eg vil påstå at sammfunsproblem nr.1 i dag er psykologiske problemer og verre blir det i disse tider! Det må være bedre og være frisk og fungere i sammfunnet, eller skal bli en i statestikken “ufør”?
Skal vi ha et helsesystem som blir rasert av udugelige politikere!! Eg vil ikke være noe stykkpris i systemet, eg vil være et menneske som kan spre den glede og omsorg får mine medmennesker og meg selv! Så store ord til meg er ingen hjelp, det er handling eg ønsker!! Ps. Slutt med den kampen dere har mellom det offentlige og det private helsevesen, eg gjentar hvor er menneskeverdet? Ha en fin dag

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei, Laila Dåvøy!

Jeg har skrevet en del artikler som er kritiske til psykiatrien på min blogg. Etter min mening gjør ikke de såkalte støtteorganisasjonene for psykiatriske pasienter i Norge en god nok jobb for oss schizofrene (eller andre langtidspasienter for den slags skyld). Å sammenligne dem med syklubber som strikker gensere til negrer i det kalde Afrika, er høyst fortjent.

Jeg føler at jeg fører en enmannskamp mot et system som på mange områder er urettferdig. Jeg har henvendt meg til samtlige politikere i Storting og Regjering med spørsmål om de har kommentarer til de temaene jeg tar opp. Jeg har ikke fått svar fra noen, heller ikke deg. Og hva gjelder de såkalte støtteorganisasjonene, ler de av meg. Slik tolker i hvert fall jeg deres reaksjoner. Det samme gjelder Psykologforeningen, Norsk Sykepleierforbund, Legeforeningen og Norsk Psykiatrisk Forening. Min stemme er visst ikke viktig. Å lytte til oss schizofrene ser det ut for at det er få som gjør. Vi er samfunnets avskum, føler jeg sterkt. Og det gjør meg frustrert og sint.

Det er vel for mye å forvente at du har tid til å lese mine artikler. For deg og andre folkevalgte er det visst viktigst å sitte i meningsløse og lite konstruktive møter med de såkalte støtteorganisasjonene. Likevel velger jeg å linke til dem. Du får gjøre som du vil. Reager, eller overse meg akkurat som alle andre…

*SAMFUNNETS AVSKUM:
http://radikalfront.vgb.no/?p=340981

*PSYKIATRI: VELLYKKET OPPTRAPPINGSPLAN?
http://radikalfront.vgb.no/?p=343950

*Legeyrket kan være arvelig
http://radikalfront.vgb.no/?p=347396

*Tvungent psykisk helsevern
http://radikalfront.vgb.no/?p=351714

*Språk og psykiatri
http://radikalfront.vgb.no/?p=351759

*SALMER FRA KJØKKENET
http://radikalfront.vgb.no/?p=369540

Ellers kan kanskje disse artiklene være av interesse:

*SKAL JEG TA ELEKTROSJOKK?
http://radikalfront.vgb.no/?p=385738

*HVEM HAR LIVETS RETT?
http://radikalfront.vgb.no/?p=342688

Hvorfor gidder jeg å føre kampen videre, lurer kanskje du og andre på. Vel, at jeg er den eneste personen med disse meningene, betyr ikke nødvendigvis at jeg tar feil. Flertallet har tatt grundig feil før, spesielt innen psykiatrien. For å understreke det viser jeg til en bok. Den mener jeg at alle beslutningstakere, spesielt politikere, bør lese. Den heter ”Psykiatriens historie” og er skrevet av Gunvald Hermundstad. Den er så bra skrevet at jeg ikke har ord. Skal psykiatrien bli bedre, er det politikerne som må ta affære. Helsearbeidere vet ikke sitt eget beste!

Boken til Gunvald Hermundstad kan for eksempel bestilles hos bokkilden;
http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=104731

God lesning!

Med vennlig hilsen Aksel Steinsvåg

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] Laila Dåvøy skrev 22. april en bloggpost med overskriften Aurora støtteforening og psykisk helsevern. Der står [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

eg tror mye av problema med nerver . kommer av folk har for lite tid til hverandre sosiale ,hvis alle gør en innsats snakke med folk. så de føle seg elska verdsatt. vill mye av de nerve sykdommene forsvinne bruke penger til noe annet bygge veier tog.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Bivirkningene av nevroleptika (antipsykotiske medisiner) er verre enn lidelsen! Jeg har fått diagnosen psykose light og blir medisinert med høye doser nevroleptika. Jeg har vært medisinert på ulike medikamenter i 4 år og har erfart overvekt, sløvhet, varig nedsatt fordøyelse, motoriske forstyrrelser og akathisi (en indre rastløs hyperaktiv tilstand). Jeg har bedt psykiateren om å få lave doser medisin og få behandling hos psykolog men han nekter. Nå må vi få til en lovendring hos schizofrene og psykotiske pasienter: La oss få velge behandlingen selv! Ikke tillat tvangsmedisinering!
Det er ikke sant at lidelsen gir hjerneskade men det er sant at medisinene fører til hjerneskade, det har et 10 års studie vist!
Det fins mange eksempler på folk som er blitt friske, sykdommen er ikke en livstidssykdom!
Den amerikanske felleskatalogen, PDR, er langt mer omfattende enn den norske. Les den!
Fontenehuset er en stiftelse som tilbyr meningsfylt jobb i et hjelpende og støttende miljø. Gi mer penger til Fontenehusene så de kan markedsføre seg og hjelpe flere ut i jobb!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00