av Laila | mars 19, 2009  

Nytt angrep på kontantstøtten fra SV-lederen

I dag sa Kristin Halvorsen på politisk kvarter at den viktigste saken er å fjerne kontantstøtten. I følge henne er den det største hinder for integrering. Er det integrering å ta bort en ordning som 57% av folket vil ha, fordi SV mener at innvandrerfamilier ikke bør få den?

Jeg vil minne SV-lederen på at kontantstøtten varer i 2 år, til barnet fyller 3 år. Det høres ut på SV som om den varer hele barndommen.

Dessuten vet nok foreldre bedre enn SV hva som er best for sin familie. Valgfihet er tydeligvis uønsker for SV, det kan jo hende noen velger det SV ikke vil.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Vet du ikke at sosialistene vet hva som er best for deg Laila?

Frihet til å bestemme er fali’ det ;-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Nå støtter jeg ikke SV generelt, men jeg er enig i at kontantstøtten må vekk.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg er enig med deg, Laila. Tre år er ikke hele barndommen. Men jeg ser på bekymring på hvordan våre nye landsmenn ikke greier og tydeligvis ikke ønsker heller å bli integrert i samfunnet vårt. Hvis det skyldes kontantstøtten bør den reduseres til færre år, kanskje?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg synes det er rart at man kjemper med nebb og klør for å beholde en ordning som hverken gir valgfrihet eller kommer barna til gode? Hvis man faktisk ønsket å gi valgfrihet må kontantstøtten økes slik at den tilsvarer en vanlig lønn – det er jo arbeid like godt som annet å arbeide i hjemmet. Men det ville kanskje koste litt mye å ta halve arbeidsstokken i Norge ut av arbeid… Og uansett vil man i hovedsak presse mor inn i hjemmet, da det fremdeles er slik at menn tjener mer enn kvinner – snittlønn for kvinner ligger vel på 80% av menns? Hva med å gi en kontantstøtte som tilsvarer lønnen til den som ønske å være hjemme? Gir dere oss valget mellom å jobbe begge to, eller at en av oss kan være hjemme og få 25.000 utbetalt i måneden er valget enkelt – det er mye lettere å få alt husarbeidet unna hvis en av oss har hele arbeidsdagen sin i hjemmet!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00